Vacature Communicatieadviseur RIC

Het team van de Rijks Innovatie Community zoekt per januari 2025 een nieuwe collega: een communicatieadviseur. Liefst op basis van detachering. Heb je interesse of ken je iemand met interesse? Neem contact op!

De Rijks Innovatie Community (RIC) is hét rijksbrede netwerk van mensen die zich binnen de Rijksoverheid bezighouden met innovatie in alle denkbare vormen. RIC wil het medewerkers beter mogelijk maken om over organisaties heen kennis uit te wisselen en samen te werken in innovatie. Verbinden en versterken zijn hierin sleutelwoorden.  Community leden inspireren elkaar door goede voorbeelden en kennis te delen, door te laten zien waar het beter kan, en door samen stappen te zetten in innovatie.

RIC bestaat nu 5 jaar. Sinds de oprichting is de community sterk gegroeid en zijn de activiteiten uitgebreid. We hebben en beheren nu ook een online community platform voor rijksmedewerkers met interesse in innovatie: RIConline.

join our team afbeelding bij vacature

De functie

We zoeken iemand voor alle voorkomende werkzaamheden rond communicatie. Onder meer: vullen en uitbrengen nieuwsbrief van RIC; onderhouden van en content voor de website en onze linkedin account;  onderhouden van contacten met communityleden, en communicatieactiviteiten voor RIConline. In teamverband organisatie van, en deelname aan, onze online en offline events en strategisch meedenken over de toekomst van RIC.

Je maakt deel uit van het RIC team van vier professionals. Deze ondersteunt de community en bestaat uit een programmamanager, een programmasecretaris, een community manager en een communicatieadviseur.

Het RIC team ondersteunt ook de programmaraad van RIC.  Daarin zitten vertegenwoordigers van de departementen en uitvoeringsorganisaties. Ze bewaken de visie en strategie en zijn verantwoordelijk voor de programmering.

Jouw profiel

De baan past als je klantgericht bent, verstand hebt van strategische communicatie, over digitale vaardigheden beschikt en graag contacten onderhoudt. Je houdt van concrete opdrachten met veel zelfstandigheid en van werken in een klein team. Als team voelen we samen de verantwoordelijkheid voor het geheel. We kiezen samen een aanpak die het best bij een bepaalde situatie past, dit doet een beroep op je creativiteit en flexibiliteit-

RIC heeft geen vaste kantoorruimte, de teamleden werken veel vanuit huis - ook dat moet je liggen. Het team komt tenminste tweewekelijks bij elkaar in Den Haag, is bij de RICevents, en zoekt elkaar zo vaak als nodig online en per telefoon op.

Eisen en wensen, competenties en vaardigheden

Eisen en wensen

  • Aantoonbare ervaring met de functie van communicatieadviseur;
  • tenminste ca 2 jaar werkervaring bij de rijksoverheid.
  • ervaring met online communicatiekanalen en web beheer.
  • Interesse in innovatie
  • Ervaring met innovatie en RIC is een pre.

Competenties en vaardigheden

  • positief, initiatiefrijk, energiek, zelfstandig, vasthoudend
  • planningsvaardigheden; duidelijk over wat haalbaar is; in staat je eigen planning af te stemmen op die van de andere teamleden.
  • waardeert feedback, leert van eigen ervaringen; teamplayer.
  • vlot met woorden; kan goed en kernachtig uitdrukken.
  • past zich makkelijk aan en werkt graag in een dynamische werkomgeving

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris­niveau: schaal 10
  • Dienst­verband: detachering (minimaal een jaar) heeft de voorkeur, tijdelijk contract (1 jaar) is mogelijk.
  • Aantal uren per week: 24-32
  • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB).  Ook je andere secundaire arbeidsvoorwaarden blijven bij detachering natuurlijk gewoon gelden.

Interesse of solliciteren?  Neem contact op met Kathleen Torrance via RIC@rijksoverheid.nl