03 december Netwerkmiddag Bestemming: Een circulaire en innovatieve toekomst
Activiteitendata
- -
- De Rijtuigenloods, Amersfoort
Sta jij al op het goede spoor naar circulaire inkoop en het vinden van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen? Of zoek je nog de juiste wissel om jouw organisatie naar een duurzamere bestemming te leiden? Elke keuze die je maakt, bepaalt de koers van je reis. Tijdens deze workshop- en netwerkmiddag komen 4 sporen samen om zich te buigen over vraagstukken en onderwerpen die leiden tot een circulaire en innovatieve toekomst.
De middag bestaat uit 4 deelevenementen, waarbij je de keuze hebt om bij verschillende onderdelen aan te sluiten. Hieronder stellen we de 4 sporen (deelevenementen) aan je voor. Neem het programma en de deelsessies door en registreer je snel!
Small Business and Innovation Research (SBIR)
Ontdek 20 jaar innovatie! Met Small Business Innovation Research (SBIR) daagt de overheid ondernemers al twee decennia lang uit om met vernieuwende oplossingen te komen voor maatschappelijke uitdagingen. Laat je inspireren door succesvolle projecten, leer van de ervaringen van opdrachtgevers en scherp je eigen vraagstuk aan. Verrijk je kennis en draag bij aan een innovatieve toekomst!
Voor: medewerkers van uitvoeringsorganisaties met concrete en nog in ontwikkeling zijnde maatschappelijke vraagstukken, plus iedereen die geïnteresseerd is in mogelijke toepassing van het SBIR-instrument.
Innovatiegericht Opdrachtgeven en Inkopen
Door als overheid innovaties in te kopen, haal je het beste uit de markt om jouw publieke taken beter uit te kunnen voeren. Digitale oplossingen, zoals AI beeldherkenning, maken het mogelijk om sneller, duurzamer, goedkoper én veiliger te werken. Met innovatiegericht opdrachtgeven en inkopen kan je een verschil maken voor jouw organisatie en draag je bij het verduurzamen van Nederland.
Voor: Interne opdrachtgevers (o.a. projectleiders en beleidsmedewerkers), innovatieadviseurs, senior inkoopadviseurs en iedereen die geïnteresseerd is in de inkoop van digitale innovaties zoals AI-toepassingen.
Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen (VCI)
Het VCI is een samenwerking tussen MVO Nederland, PIANOo, Nevi en Rijkswaterstaat. VCI is het vervolg op de Green Deals Circulair Inkopen (GDCI) en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen fungeert als een kennisplatform dat praktijkervaringen, informatie en tools bundelt om de overgang naar circulaire inkoop te bevorderen.
Voor: het VCI is er voor iedereen die een rol speelt in een circulair inkooptraject bij een organisatie met een professionele inkoopfunctie. Zowel voor eindgebruikers als toeleveranciers, inkopers/adviseurs in het inkoopproces die willen beginnen met circulair inkopen, van zowel private als publieke organisaties. Het VCI is er in ieder geval voor interne opdrachtgevers en budgethouders, projectleiders, inkoopadviseurs, contractmanagers, duurzaamheidscoördinatoren, beleidsmakers.