25 oktober Duik in de praktijk met PONT

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Natlab, Eindhoven tijdens de Dutc Design Week

Op vrijdag 25 oktober nodigt De Publieke Ontwerppraktijk (PONT) je uit voor een inspirerende ochtendsessie tijdens Dutch Design Week. Tijdens dit evenement krijg je een inkijkje in het praktijkonderzoek van PONT, waarbij politicoloog en transitiewetenschapper Rik Braams reflecties uit de theorie deelt. Samen gaan we op zoek naar strategieën om met een ontwerpende aanpak meer impact te maken op maatschappelijke vraagstukken.

Meer informatie 

Op steeds meer plekken wordt een ontwerpende aanpak ingezet voor maatschappelijke opgaven, waarbij ontwerpers vaak samenwerken met publieke organisaties. Dit noemen we publieke ontwerppraktijken. PONT onderzoekt en ondersteunt een aantal van deze praktijken met zogenaamde impactversterkers: ervaren ontwerpers die niet alleen de praktijk verder helpen, maar ook bredere lessen trekken. Zo leren we wat nodig is om zo effectief mogelijk samen te werken.

Tijdens deze ochtendsessie op Dutch Design Week presenteren drie praktijken en hun impactversterkers hun casus. Ze delen niet alleen hun successen, maar ook de uitdagingen die ze tegenkomen bij het ontwerpend werken in publieke organisaties. Thijs van Exel, Lead Praktijken bij PONT, zal als moderator samen met alle aanwezigen op zoek gaan naar strategieën om gezamenlijk nog meer impact te maken op maatschappelijke vraagstukken.